Зам.-главният прокурор Камен Ситнилски, чиито инициали свързват с изтичане на информация за разследването на НАП, е ръководител на това звено, което получи положителна оценка в последния доклад на ЕК. Хората, на които пречи, са много и различни. Това каза главният прокурор Борис Велчев в коментар на твърденията, че заместникът му има отношение към скандалите при данъчните. Велчев припомни, че инициалите К.С. се появиха и преди няколко месеца, по повод на SMS, с който братята Галеви са информирани, че ги разследват. Според него ще има още такива случаи.
Няма данни за изтичане на информация за разследването на Националната агенция по приходите и нейния ръководител Мария Мургина, каза преди редовногто заседание на Висшия съдебен съвет Борис Велчев. "Моят коментар може да бъде основан само на здравия разум. Само преди два дни ДАНС заяви, че нито е провеждана, нито е планирана подобна операция. Когато не съществува такава операция, тя не би могла да бъде осуетена", каза Велчев.
Според главния прокурор, ако има данни за изтичане на информация за разследването на НАП, спецслужбите би трябвало да са го засекли и да са информирали прокуратурата.
По повод на взривеното кафе на Николай Методиев - Пилето Велчев каза, че не знае да е имало оплаквания за заплахи към Пилето. Връзките на пострадалия с прокуратурата са строго регламентирани, подчерта обвинителят.
На въпрос дали има запис, на който се чуват викове на загиналия преди време в полицейска кола Пламен Куцаров, главният прокурор посочи, че това може да каже само прокурорът, който води разследването. Велчев припомни позицията на прокуратурата, че арестът  на Куцаров е незаконосъобразен, както и че по случая се води досъдебно производство. 
Милан Николов, БЛИЦ