Искам само да поздравя вас, финансовия министър, гуверньора, както и Обединени патриоти. Искам да поздравя и симпатизантите на президента Радев. С тези думи започна речта си премиерът Бойко Борисов, излизайки от МС, където в момента се провежда контрапротест в подкрепа на правителството.


СНИМКА: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че България вече е член на валутно-курсовия механизъм ERM II или т.нар. чакалня на еврозоната и на банковия съюз. 

"Днес е добър ден за България. Справихме се добре  - там сме, където са белите държави", уточни той, докато хората около нещо викаха радостно: "Бойко, Бойко".

Борисов на извънредния брифинг: Много е трудно! ВИДЕО

"На този ден трябва да сме заедно с президента Радев и да сме щастливи за успехите на България. Хората в Европа няма да разберат защо в такъв ден за страната така и не искаме да се обединим. Нека се хванем за рамото, а не всяка вечер да задръстваме града", каза още премиерът.

"Благодаря, че сте тук, защото можем да покажем, че и ние, когато искаме, можем да затворим Орлов мост. Това обаче ще доведе ли до нещо хубаво? Моля ви, не викайте "Оставка за Радев", а викайте единство", добави той.

Премиерът със силни думи: Спечелих бас, а ми е тъжно! С Радев трябваше сега да сме заедно ВИДЕО

"От днес няма да фалират по 10-12 и повече банки. Европейската централна банка, ЕС, банковият съюз, както и всички ние ще контролираме това да не се случва", заключи Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!