От ПП ГЕРБ дадоха извънреден брифинг във връзка с уволнения на Румен Радев и МС и последните тревожни К-19 данни у нас.

„Бизнесът и домакинствата трупат спестявания. Това се случва за първи път в стопанската история на страната. Това е вина на ГЕРБ, защото хората са ги спестили тия пари по наше време“, поде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„За мен това не е повод за хвалба, а обратното. Българите инвестират и се развиват, но сега явно се плашат да го правят заради служебното правителство и пестят“, заяви Борисов.

До това ни доведоха с така наречената „прозрачност, честност и почтеност“. Когато говорим за тези епитети, които ни заболяха ушите да слушаме от Радев, ще кажа, че на МС е взето решение да освободят областния управител на Пловдив“, каза той.

Борисов обясни, че дори не е посочено защо е взето това решение.

„По пътя на копринката достига информация, че този уволнения човек е  бившата съпруга на Радо Чолаков, който от години е разведен с нея“, заяви Борисов.

„Питам на Драго Стойнев сестра му или на Манолова роднините защо никой не ги освободи. Какво общо има брата със сестрата и семействата? Това показва начина на мислене на тия хора, на тези „демократи““, заключи Борисов.

„243-а починали. Мислех да говоря днес по друг начин. Рекорд на рекордите е, но това какво обяснява. На кого с какво му помага това“, запита Борисов.

Той укори днешните думи на зам.-здравният министър, който е решил да взима пример от Русия за карантина за хора над 60-години: „Добре, че не вкарахме ваксината „Спутник“, както ни притискаха“, каза той.

„Тези експерименти със зелените сертификати, с тестовете, които се въвеждат за децата, хубаво… ще похарчат едни пари, но това се правеше в света преди една година. От тогава всички държави – Китай, Унгария, тези в ЕС ваксинираха. Това е единственият начин за излизане от кризата. Ние тогава мислехме, че е голяма победа да сключим сделка или някой да ни даде пари за ваксини“, каза Борисов.

По думите му не е нужно ГЕРБ да отправя сега критика, защото всички виждат какво се случва.

„Радев показва, че еднолично ръководи това правителство. Дори премиерът Янев не му се чува гласа“, смята лидерът на ГЕРБ.

„Нека кажат какво искат от нас. Месеци наред казвахме, че имунизацията е необходима. Давахме личен пример и се ваксинирахме“, каза Борисов.

Той е категоричен, че болниците се пълнят, а хората умират. Според него могат да се поставят по 50-60 000 ваксини дневно и да се оправят нещата. "Тестове се купуват до 14 ноември, но К-19 ще го има и след изборите. Какво? Само ще лъжем хората", каза той.

Борисов прогнозира, че по време на изборите ще има повече от 100 000 карантинирани. "Как ще гласуват тогава тези хора? Сега дори няма проведена мярка, която да даде резултат", смята той.
 
"Има трудни, но правилни решения и те трябва да се вземат", изтъкна той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!