Нищо не бламираме. НЗОК няма да остане без бюджет. Въздържахме се в Комисия, за да можем да питаме в зала за новите клиничните пътеки, нови болници и нови дейности, както и за обществените поръчки.

На премиера Денков мога да му кажа, че управлението на София бе такова през последните дни, че то застрашава общественото здраве. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС.

Всеки да си поеме отговорност за авантюрите, каза той на въпрос дали президентът има право да си наложи вето или не. "Асен Василев в последната седмица направи много корекции на бюджета с нашите експерти и това е в правилната посока.

Мисля, че бюджетът ще бъде подкрепен. В тази некоалиция имаме ясна уговорка важните теми да се обсъждат и след това да се вкарват. Има земи, които не могат да се използват за нищо, но плодородните земи, които са ни толкова важни - не могат да се разпродават", отсече той.

"Ще разделим на три отговорите - най-много ни притеснява, че от министъра на здравеопазването обществените поръчките за онколекарства отиват директно в касата. А и се забранява разкриването на нови болници и клинични пътеки. Искаме министърът да си носи пряка отговорност", каза той на въпрос защо ГЕРБ са се въздържали от гласуването на бюджета за НЗОК.

"Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си", заяви Борисов на въпрос дали Пеевски е прав, че Денков не се справя с управлението.

Отговарям за ГЕРБ, другите партии отговарят за себе си. Чул съм от Пеевски, че те не искат министри в тази сглобка, каза той.

По думите му Парламентът трябва да прави закони.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук