"След двете локални поражения (които можеха да бъдат предотвратени) на руската армия в Харковска област и Лиман в Русия назрява революционна обстановка. "Руската армия воюва с една завързана ръка и на пръсти“, според западни експерти", това написа във "Фейсбук" геополитическият анализатор Боян Чуков. 

Ето какво още казва той:

Руският ГЩ е блокиран на най-високо политическо ниво. Политическо! След неуспехите бе направен медиен опит да се внесе разкол по линията генералитет-редови армейски състав. Но не се получи. Атакувани бяха полеви генерали. Не се получи.

Атакуван бе ГЩ в лицето на Герасимов. Не се получи. Редовият състав публично защити своите генерали.

САЩ във възторг от превземането на Лиман, Путин вече е отписал Луганск

В изминалите месеци все по-ясно се очертава зловещата роля на олигарха Абрамович, който е свързваща фигура в задкулисните договорки между 6-тата колона в Русия и Запада.

Около 5-6 млн руснаци, някои от които на висши и средни административни позиции, имат недвижимост и банкови сметки в чужбина. Със съответните семейства това са около 20 млн. човека.

Въпросите без отговор около войната нарастват лавинообразно. Продължава да работи нефтената тръба от Русия в западна посока. Обратно в Украйна се връща дизелово гориво за ВСУ.

Над 90% от снабдяването на ВСУ със западно оръжие се реализира през отлично функциониращата украинска ж.п. мрежа, която съгласно всички канони за водене на война трябваше отдавна да бъде разрушена. Същото се отнася и за медиите и енергийната система на Украйна.

Зеленски сензационно: Разменихме кума на Путин за 5 пленени командири на "Азов" и 200 военни ВИДЕО

Извършена бе позорна обмяна на азовци от Мариупол срещу украинския олигарх Медвечук. Този позорен ход взриви голяма част от руското общество. В резултат на всичко това (предателство или некадърност) руската армия дава всеки ден все повече убити и ранени. Загива и цивилно население.

Населението на източна Украйна, като в Харковска област, се чувства измамено и предадено от Москва. Подобни усещания нарастват в други територии контролирани от руската армия.
Това води до рязко нарастване на напрежението в руското общество и се създава взривоопасна обстановка.

Ако в най-кратко време не се направят радикални промени и не се остави руският ГЩ да действа свободно, то негативните тенденции могат да доведат до стартиране на необратими процеси.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук