Зооветеринарния комплекс в Пловдив е препълнен и не може да поема срещу заплащане уличните кучета от други общини. Причината е, че капацитетът му е изчерпан заради десетките питбули, задържани от полицията като веществено доказателство по организиране на кучешки боеве, чиято арена бе разкрита под тепетата в края на октомври, съобщава "Марица".

Доброволци и любители на животните дори изведоха и настаниха в приемни домове някои от редовите питомци, за да се освободят места за бойните зверове.

   „Търсим възможности за разширяване, а междувременно няма да обслужваме съседните общини”, заяви пред Марица.бг директорът на комплекса Георги Божев. При нормални обстоятелства служителите, кастрират и ваксинират бездомни животни в широк периметър около Пловдив, достигайки чак до Чепеларе, Рудозем, Девин и Доспат. Въпреки че тази услуга се заплаща от съседните общини, общинското предприятие временно я спря поради липсата на ресурс. В момента нови попълнения влизат, само след като възстановени след кастрацията животни се връщат отново на улицата.