Между 10 и 15 000 души се очаква да прати Божков на утрешния протест, информира Новини.бг и припомня, че преди няколко месеца от прокуратурата разпратиха до медиите част от телефонен разговор между избягалия в Дубай Васил Божков, журналиста Огнян Стефанов и депутата от БСП Александър Паунов.

В тях Божков, срещу когото има повдигнати 19 обвинения, разкрива плановете си за сваляне на правителството, като за целта организира протестите в страната – нещо, което скоро бе оповестено и в испанското издание на ABC.

"Сега протест, протест до дупка и го мачкаме Бойко; Така че с’а трябва докрай! Бойко, Гешев. Нали Бойко имам предвид цялото им правителство и Гешев; после да видим Румен Радев к'во правителство ще направи. Там трябва да се съветва," бяха част от наставленията на Божков в телефонния му разговор с депутата Паунов.

Напомняме, че за утре е предвиден нов общонационален протест в страната, целящ оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. По закана на инициаторите от Отровното трио се очаква той да бъде дори още по-масов в сравнение с предишния на 2-ри септември, който остана запомнен като "кървавата сряда" заради масовите провокации и сблъсъци между протестиращи и полиция.В същото време бизнесменът Цветомир Найденов, осмелил се пръв да подаде сигнал срещу дубайския беглец Васил Божков, написа силен статус във фейсбук:

 Манипулаторът от Дубай заговори за заграбени бизнеси и провалени чуждестранни инвестиции...явно забрави, че само преди месеци, с помощта на ДКХ успя да вземе лиценза на Бетфеър (бел. авт. - една от най-големите компании за хазарт в света) и чуждестранната инвестиция да отиде в кофата. . 

Други чуждестранни фирми в бранша чакаха по 2 години за лиценз, ако въобще изчакваха до края...а да не говорим за десетките български фирми, които им се създаваха проблеми от ДКХ. Да не отварям и дума за един наш лиценз как Черепа го държа “на трупчета“ 14 месеца, че там има досъдебно производство.

Черепа създаде хиляди пречки и мръсотии на наши и чужди инвеститори в областта на хазарта, включително и на Тотото и сега е "ни лук ял, ни лук мирисал", съчувства на жертвите...няма такъв гьонсуратлък. Черепа щеше да продължава да безчинства и днес...но сега е принуден да се крие като мишка в Дубай. 
А, гледам, че се жалва за иманярската си колекция...писка, че щели да я местят в по-хубави хранилища на НИМ...Чери иска да си е в Нове холдинг по мазетата, асансьорното, сървърното и тоалетните...ама да си е при него.

А какво казват стотиците измамени иманяри от Черепа...тези безгласни труженици, някой няма ли да ги пита?, написа още Найденов.