Братовчедката на Маги и Джуди Халваджиян - Ани Халваджиян, загуби любимо същество. Една от най-добрите пиарки в България, работеща с десетки родни звезди, се сбогува с кученцето си Джоко.

Дакелът е бил отровен по думите й с антифриз и въпреки борбата за живота му, той е издъхнал. Тя благодари искрено на всички хора и лекари, които са се ангажирали със случая и са оставали дори в извънработно време, за да полагат грижи за домашния й любимец.


Болката на харизматичната пиарка обаче е огромна и тя дори брой часовете, от които вече не чува лая на едно от любимите си същества. В социалната мрежа стотици хора са се интересували активно за съдбата на Джоко, а в момента скърбят за четириногото с нея.

Ето един от последните постове на Ани:

"От 2 дни или 56 часа по-точно, се опитвам са се убедя, че моят най-добър приятел, моят лечител и учител, детенцето ми, си е отишло случайно. Че не е било убито от някое подобие на човек, което с пълното съзнание какво върши подхвърля храна с антифриз, за да убива живи същества! Опитвам се да се залъгвам, че не е възможно, противоречи на всичко, което наричаме човешко, да съществуват подобни изчадия! Но те са там, някой път те са учителка, която давала инструкции в Интернет как се мажат филии с антифриз, предназначени за най- добрите и невинни същества - кучета и котки! Просто се опитвам да не обезумея от гняв и мъка. Защото цяла нощ гледах агонията му и погледа му, който търсеше помощ от нас! Хората, които бяхме всичко за него и които не можахме да направим нищо! Защото тази отрова е безпощадна. Единствено се моля Съдбата, Бог или който там трябва да въздава някаква справедливост, щото накрая все пак трябва да има Справедливост, не може да е просто празна дума, която ние сме измислили, та те да бъдат също така безпощадно наказани за престъпленията си! Да ги преследват очите на невинните им жертви в един Ад безкрай, това им пожелавам! Да се гърчат с техните мъки. Вечно! Това им пожелавам. Нещастни, болни изроди, жалки подобия на човешки същества! Никой никога няма да ги обича както той ни обичаше, както ние обичахме него.. Пазете си кученцата, доколкото е възможно!"

Преди няколко часа пък пиарката сподели трогателно стихотворение на Боряна Нейкова:

Куче

Не искам куче да имам.
Не искам нищо да имам
за кратко.
А после да нямам
завинаги.
Не искам куче в къщата.
След кучето
къщата
е с едно куче по-празна,
с едно куче по-чиста,
с едно куче по-тиха.
По-тъжна от всяка къща без куче
е онази, в която е имало куче.
И думата „ново”, 
употребена за куче
е тъжна.
Не искам куче да имам.
Не искам нищо да имам.
Светът е напуснато място,
където
за кратко е имало
куче,
а после завинаги няма...

Боряна Нейкова