Евелин Банев-Брендо е подавал информация в ДАНС. Той не се е водел на отчет в Агенцията, но е имал много разговори със зам.-шефа й Иван Драшков, пише в. "Уикенд". "Топлата" връзка между тях е синът на Драшков, който също се казва Иван и има строителна фирма.

Неговото дружество "Ай Ти Ди Груп" строи два от хотелите на Брендо в София. Драшков-син е само на 25 години, но вече изпълнява едни от най-големите строителни проекти в столицата. "Ай Ти Ди" груп е инвеститор собственик на жилищен комплекс "Езерото" в жк "Дружба 1". Земята, върху която се изгражда комплексът, е собственост  на Драшков-син и струва милиони евро. До момента синът на зам.-шефа на ДАНС вече е натрупал цяло състояние.
Истинските пари на Иван Драшков-син всъщност идват от инвеститори, които са предпочели да останат в сянка.  Сред тях бил и Евелин Банев-Брендо.
Връзките между Брендо и Иван Драшков датират още докато той е шеф на НСС. След като напуска службата продължава да държи протекцията си над Брендо. Непрекъснато са спирани разработки за него. Докато го проверяват, спецченгетата попадат на телефонни разговори между Банев и различни началници, сред които и настоящи шефове на службата. В част от тях Брендо е подавал информация за предстоящи сделки с дрога, пише "Уикенд", позовавайки се на източник от направление "Икономика" на бившата ГДБОП. Част от сделката с Драшков, който никога не е снемал опеката си, е била да се подпомогне бизнеса на сина му Иван. Това обяснява и внезапното забогатяване на най-младия член от фамилията. /БЛИЦ