Британският всекидневник "Олдъм Кроникъл" призовава своите читатели да съберат зимни дрехи, за да помогнат на сираците в България.
Лятото е при нас, но хората трябва да се разровят в гардеробите си, за да намерят вълнени дрехи, от които нямат нужда и да помогнат на сираците, пише местното издание на град Олдъм.
Вестникът информира, че Крис и Бари Уотъруърт имат къща в българското село Синапово.

Те са помагали и преди на селското сиропиталище и училище и се надяват, че жителите на Олдъм ще бъдат отново така щедри, както винаги досега.
Двамата англичани искат от гражданите на Олдъм да подарят шалове, шапки, ръкавици, топли чорапи и бельо, които те ще подарят по време на Коледното тържество, което ще организират за децата.
Крис обяснява, че са необходими топли зимни дрехи, защото децата почти нямат такива, а зимите са много сурови.
Положението е трагично. Много от тях имат нужда от специални грижи и ние правим това, което можем, казва той.
В момента им помагаме да купуват храна. Те получават помощ от правителството, но когато тя свърши, те са напълно безпомощни, заявява Крис.
Благотворителността е широко разпространена във Великобритания и се организира не само от официални организации, но много често и от обикновени граждани на страната, които се ангажират с определена кауза, както в този случай. Информацията е на Kafene. /БЛИЦ