Двама души са арестувани за нагла кражба на автомобил в София.
 

Престъплението е станало на на 30 юли около 22.00 часа. Апаши са се приближи до шофьор, който бил паркирал автомобила си  „Опел“, модел „Корса“, в близост до езеро в кв. „Долни Богров“.
 
Те са заплашили мъжа, за да го накарат да им даде ключовете. „Дай ключа от колата, ще те утрепам, бе!“, била отправената реплика към пострадалия. После мъжете се качили в колата и отпрашили.
 
Полиция веднага е тръгнала по следите на крадците. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са А. Димитров, на 24 години и Б. Буй, на 27 години, които са действали като съучастници.
 
Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за извършеното престъпление.
 
Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, дежурен прокурор е постановил задържане на двамата обвиняеми за срок до 72 часа. Те ще бъдат заведени в съда утре, където ще бъде разгледано искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.