Точно в 10.15 БСП внесе подписката за оставката на парламентарния председател Димитър Главчев. Общо 88 депутати се подписаха в нея. Останалите извън 80-те подписа на социалистите са на техни колеги от ДПС. Подписката бе внесена в деловодството на парламента от Жельо Бойчев, Елена Йончева и Филип Попов, след което социалистите ще дадат изявление пред медиите в 11.00 часа.

Очаква се гласуването за съдбата на парламентарния председател да се проведе утре, точно след то минат 24 часа и преди парламентарния контрол. А дотогава червените решиха да не влизат в пленарната зала.

Така бойкотът им продължи, а солидаризирането на колегите им от ДПС изправи на нокти управляващите. Мнозинството успя да устиска кворума на косъм от третия път. От ДПС се завърнаха обратно в залата.

Междувременно Антон Кутев бе реабилитиран от Главчев, който намали наказанието му от двудневно отстраняване от пленарно заседание на еднодневно, което така или иначе вчера вече изтече.

Кутев бе изпъден от Главчев, задето му каза, че ще му иска оставката.

Утрешното гласуване на оставката на парламентарния шеф ще му е за втори път в рамките на една година, откакто заема поста. Предишния път Главчев успя да запази стола си на върха на трибуната с разлика от 4 гласа в своя полза.