От екрана bTV напоследък ни заливат провалени министри, депутати, сменили по няколко партии като цветарки, протестъри, изживяващи се като глас на гражданското общество и крадци на лични данни, пише "Монитор".

В новините и актуалните предавани на показ в повечето случаи са само лица, по един или друг начин свързани със задкулисието. Телевизията започна и свърши вчера новините си с манипулациите и лъжите на обвинения в шпионаж русофил №1 Николай Малинов и нелепите му твърдения за леви и десни ръце на укриващия се в Белград кредитен фараон Цветан Василев, и за виртуален кабинет, който имал във фалиралия трезор депутатът и издател на „Телеграф Медиа“ Делян Пеевски.

Както вече писахме, Пеевски никога не бил дясната ръка на Василев, нито е имал кабинет във фалиралата КТБ.


Депутатът не участвал в контролните или надзорните органи на фалиралия под вещото ръководство на БГ Мадоф трезор, който се оказа кредитна пирамида, ужилила вложителите с над 5,6 млрд. лева. Пеевски също така не е притежавал акции от КТБ.

Няма активи от фалиралия трезор, за които да има съдебни дела. По негов адрес всекидневно се тиражират лъжи и инсинуации чрез механизма на фалшиви новини. Причината е ясна. Медиите му - „Телеграф“, „Монитор“ и „Политика“, са едни от малкото, които разкриват грабежи и машинации, и то не само на страниците си, а дори и в отделни книги.

Този пладнешки обир на народа беше извършен от Гуруто на бандитската приватизация Иван Костов, който подари на приближените Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Цветан Василев златни активи от българската икономика и банки.

Ясно е, че във времето, когато bTV е пред продажба, в телевизията цари безвластие и самоуправство. Придворният журналист на Прокопиев Венелин Петков, който в частност управлява новините, актуалните предавания и спорта, прокарва в национален ефир опорните точки на господаря си чрез тиражирането на фалшиви новини.

Още в полуконспиративните стенограми на задкулисието „Арго“ стана ясно, че разградският бос, който сега е подсъдим за пране на пари от „Каолин“ и за аферата „ЕVN”, владее мейнстрийма – разбирай големите телевизии, и те се управляват от него и защитават интересите на определени кръгове.

Старият слоган bTV “Всички гледни точки” беше захвърлен в кошчето на историята и заменен с по-гръмкия „Силата да бъдеш информиран“ - в смисъл да бъде информиран правилно от лицата на задкулисието.

Освен опорките на Прокопиев в bTV с охота се дава гласности и на гледните точки на псевдодесните жълтопаветници, предвождани от провалилия се правосъден министър и грантов барон Христо Иванов.

Призивите им на последния митинг, организиран във вторник от „Правосъдие за всеки“, показват, че те нямат нищо общо с дясното, а по-скоро звучат като леви русофили.

Обществото силно се надява, че новите собственици на bTV, които и да са те, ще върнат изконните журналистически правила, етиката и всички гледни точки, без да се опитват да манипулират зрителите с диктовки в слушалките на опорки, обслужващи само и единствено хората, ограбили същите тези зрители.