Всяко пътуване, особено в тунела „Ечемишка”, вълнува инж. Веселина Нинова - жената, която е построила съоръжението. Това е моето любимо творение, призна тя в ефира на bTV.
Тя разказа и какво е почувствала, когато е разбрала за трагичния инцидент, при който паднала лампа от тунела уби жена. "На мен ми се наруши душевния мир, все още не съм спокойна", казва тя и допълва, че когато са строили тръбите са гарантирали качество.

"Хората в гилдията ги знаят като тунелите на Веселина Нинова", признава тя.

Инж. Нинова отправи и съвет какво трябва да се случи тепърва. "Задължително трябва да се ускори ремонта на дясната тръба на "Ечемишка" и на "Витиня", тежко е на хората, които пътуват", казва тя.

В същото време стана ясно, че се готви първи протест, заради затворения път. Той е на товарните превозвачи. Тирове и камиони ще затворят основен път за София.
 
"В 8 часа ще препречим пътя в знак на протест. Това беше последната капка, която преля чашата. Няма никой наказан и отговорен за случилото се. Има пари за ремонти, а нищо не се прави", казва Николай, един от първите, които започва протеста. 
Шофьорите алармират, че пътищата са в окаяно състояние и негодуват, че не плащат достатъчно, пък не получават нищо. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!