Скандалният концесионер на плаж „Несебър-юг”, за когото се твърди, че е племенник на бившия депутат и министър на Иван Костов- Евгени Чачев е сред нарушителите по морето, пише „Телеграф”, като се позовава на данни на МРРБ.
Чачев бе първо зам.-министър, а после стана и министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Иван Костов. После стана един от създателите и депутат от учредената от командира партия ДСБ.

Фирмата „Сироко” получават плажа през 1999 година, като именно Чачев урежда концесията. Година по-късно и плажовете „Поморие” и „Ахтопол”.

Той наследява и цялото имущество, съхранявано на плажовете като чадъри, заведения, наблюдателни вишки за спасителите, медицински пунктове. В Несебър даже има и кей за акостиране на яхти, който също е прилапан и вместо да се занимава с летуващите, започва да развива развлекателна дейност с корабчета и водни колела.

Скандалният концесионер издига и 5-метрова стена пред един от хотелите, с която иска да загради плажа и едва през 2009 година държавата се произнася, че тя е незаконна и трябва да бъде съборена.

Проблемите с концесията на „Сироко” са още от началото на сезона, когато се видя, че фирмата е напълнила почти целия плаж в Несебър с чадъри. Оставени бяха само тесни ивици за свободно плажуване и то между хотелите.

Туристите се оплакват и от мръсотията по пясъка, пълен с фасове и боклуци. Голяма част от чадърите са в окаяно състояние, което не пречи на концесионера да си събира таксите. /БЛИЦ