Ако трябва да отнесем въпроса към биологията, има 2 пола – мъжки и женски. Понякога се раждат дечица с аномалии, но това не е норма. Това в медицината се разглежда като патология и тези хора след време се лекуват. Това заяви бившият здравен министър и лекар д-р Таня Андреева, коментирайки разразилата се в последните седмици дискусия около Истанбулската конвенция и понятието „трети пол”.  
„Тази конвенция повдигна много по-важни въпроси. Единият от тях е, че не може така тихичко и тайничко да се обсъждат документи, които касаят всички нас. Тази конвенция показа, че нашето общество е консервативно в хубавия смисъл на думата – държи на семейството, на изградените социални модели, на това как се случват нещата в семейството”, каза Андреева пред bTV и добави, че това не трябва да кара хората, които се чувстват различни, да не бъдат такива.

„Хората не искат това, което все още е недоказано, да бъде налагано на мнозинството. Не мога да приема, че едно дете се ражда безполово и в един момент ще избере какво да бъде”, отсече тя. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ