Прокуратурата внесе делото за убийството на 23-годишния Тодор Стоев от Бургас, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Очакваме да бъде назначен разширен съдебен състав и дата за процеса, каза наблюдаващият прокурор Емил Христов. Той допълни, че делото ще се гледа от разширен съдебен състав, предвид това, че извършителят на убийството, бившият полицай от Икономическа полиция и настоящ бизнесмен Евгени Ганев, е обвинен по чл. 116 от Наказателния кодекс за убийство по хулигански подбуди по начин и със средства опасни за мнозина. До месец трябва да е ясна датата на първото заседание.
Припомняме, че инцидентът стана на 5 август рано сутринта. Докато празнуваше рождения си ден, Ганев, пиян до козирката, уби от упор 23-годишния Тодор Стоев в бистро „Бохеми” в центъра на Бургас, с когото се запознали малко преди убийството. В хода на досъдебното производство са извършени над 20 експертизи, включително и психиатрична.
Според заключението на лекарите Евгени Ганев е вменяем и може да носи отговорност за деянието си. В момента Ганев е в следствения арест, след като съдът му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража”, която той не е обжалвал.
Марина Шиварова, БЛИЦ