Основните политически сили коментираха скандала със снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов.

„Очевидно човек, който е имал достъп, е много близък до Борисов. Сега да обвиняваме един или друг не е редно. Аз поне нямам доказателства. Но няма как да е някой, който не е бил при него или влизал”, заяви Тома Биков от ГЕРБ. Той коментира, че Цветан Цветанов е имал достъп до Бояна, но няма доказателства срещу него, съобщава Нова телевизия. 

„Това е поредната компроматна атака срещу ГЕРБ и нейния лидер. Не бих го приел на сериозно. Беше заснет спящият премиер, което е признак или за пробив в най-близкото му обкръжение, или за несвършена работа от НСО”, коментира Искрен Веселинов от ВМРО.

„Коментар на такива неща, хвърлени в публичното пространство – президентът кормувал ли е или управлявал дрона, ми се струва доста несериозно”, заяви Филип Попов от БСП.

„Нека участниците във всичко това, което се случва в страната, да се изяснят. Да представят пред обществото какво се случва, какво става, а не да си разменят дроновете”, заяви Рамадан Аталай от ДПС.

„Политиката в България стиган дъното. Това е нарочно, за да отврати българския народ от изборите и изборния процес. Призоваваме всички политически формации да спрат с тази гнусна компроматна война”, заяви Веселин Марешки от „ВОЛЯ”.