Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова настоя, че е крайно време да се сложи точка на мантрата, че ГЕРБ и ДПС управляват заедно. Това мнение тя изрази в ефира на БНТ.

"През всичките тези години, единствено ГЕРБ не е управлявало с ДПС и тези оставки са факт и са поискани от министър-председателя. Никога не сме управлявали в името на един човек, нито някой задкулисно ни е диктувал от ДПС кой ще ни е министър и какви решение ще се взимат", заяви тя.

"Хората, които опаковат Бойко Борисов и Иван Гешев, трябва да знаят какви са легитимните начини за избор в Изпълнителната власт и в независимата Съдебна власт. 

Не разбирам защо се лепят етикети, че някой иска от нещо да се спаси. По-важното е какво предстои за държавата - тежка зима, разрастване на пандемията, предстои икономическа криза. Ще е ясно какво е решението на коалиционния съвет, мандатът е на ГЕРБ и единствено той може да прави промени в кабинета", категорична бе Атанасова.

Според Десислава Атанасова ГЕРБ явно имат проблеми в комуникацията с хората. Но и хората, не е сигурна тя, че искат да чуят вече когото и да е било.

"Решение ще има следващата седмица, когато стане ясно как ще бъде защитен българският интерес със средствата от Европа", заключи депутатът от ГЕРБ.