Цялото общество се вълнува от един въпрос – кой и защо постави решетки на парадния вход на парламента.Кой го нареди и кой ще плати санкцията наложена на административната сграда. Така започна декларацията на Десислава Атанасова

Никой не може да унищожи паметник на културата, като монтира съоръжения наподобяващи килийна конструкция – кой го разреши?

Вашата партия вероятно има някакъв фетиш към решетките. Вашият премиер заяви преди време, че би имал желание да види лидера на ГЕРБ зад решетките. Сега слагате решетки на самия парламент. Утре може да решите и да пуснете ток по тях, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

От изказването на Атанасова стана ясно, че поставянето на решетките е станало по настояване на ръководството на парламента.   

През входа с решетките е влизал Фердинанд за да приветства българския народ след обявяването на Независимостта - припомни тя.

От какво ви е страх, г- да управляващи. Нали се разхождахте с табели - нас не ни е страх. По време на мракобесния комунистически режим не са си позволявали такива неща – от работодателя ли ви е страх - продължи да задава въпроси Атанасова.

Спомняте ли си кой подписа решението. Значи някой друг взема решеният вместо вас - намеквайки, че крехката възраст на председателя на парламента не може да му изневери, ако той е сложил подписа.