Десислава Танева коментира темата за качество и стандарти в храните
"Обществото изпитва недоверие към храните и това е факт. И това е не само в България – видяхме го, правят се изследвания. В Англия има проект за поставяне върху храните на етикети с различни цветове", заяви Танева, като добави: "Тук говорим за стандарти, които гарантират качество. И националният български стандарт е относно качество и традиционен вкус".
В студиото на сутрешния блок показаха два вида кайма с различно качество и цена. На тази, която се води по-луксозна и качествена, въпреки всичко пишеше, че може да има следи от соя и глутен. Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България, коментира темата така: "При това, което не е по ДДС, се допуска добавянето на допълнителен протеин. Виждате при киселото мляко, че единствената съставка е мляко и стартерна култура. Трябва да има минимални изисквания към групите хранителни продукти".
Последвайте ни
0 Коментара: