Децата на червения депутат Младен Червеняков - Мария и Александър, продават като собственици земя с проект за огромен хотел, пише в. "168 часа". Според обява в интернет наследниците на соцдепутата Червеняков са обявили за продажба фирмата си "Фиш Хаус" ООД, в която имат 50%.

В активите й влиза урегулиран поземлен имот край гр. Бяла. Апетитният парцел е с площ от 2163 кв. м и се намира на първа линия до морето, разказват от агенция за недвижими имоти. Брокерите уточняват, че към земята на Червенякови като екстра върви и одобрен идеен проект за строеж на хотел с разгърната жилищна площ от 2561 кв. м. Цената, която искат 27-годишните наследници на БСП шефа, е 500 000 евро без допълнителните разходи по прехвърлянето на собствеността на фирмата. "Не виждам какъв е проблемът. Всичко във фирмата си е наред", категоричен е Младен Червеняков. По думите му земята е придобита преди много години и на изгодна цена. Липсата на средства за строежа е основният мотив имотът да бъде обявен за продажба, твърди Червеняков.
След презастрояването на Слънчев бряг и Несебър цените на имотите в Бяла скочиха няколко пъти. В момента според брокери земята там върви от 85 до 200 евро за кв. м в зависимост от разстоянието до морето. В случая с Червенякови издаденото разрешително за строеж е вдигнало цената до 230 евро за кв. м.
Освен във "Фиш Хаус" децата на Младен Червеняков имат участие в още куп фирми.
Името на Александър Червеняков нашумя и във връзка със скандален консултантски договор за 235 хил. евро, сключен заедно със съдружниците му от сдружение "БГР Консултанти" с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Синът на Младен Червеняков и колегите му са подали документи за участие седмици преди организацията им официално да е регистрирана в съда. Договорът, сключен с ведомството на Асен Гагаузов, предвижда 27-годишният Червеняков и колегите му да вземат половин милион лева за 1 година. Работата им се състои в оказване на техническа помощ за подготовка на проекти към програмата "Трансгранично сътрудничество между България и Турция". 15 на сто от средствата са отпуснати от държавния бюджет, останалите 85% са по програма ФАР. /БЛИЦ