Варненският апелативен съд потвърди решението на търговищкия съд от миналата седмица, с което за Нури Хюсниев от Омуртаг, обвинен защото пазарувал с фалшиви двадесетолевки, бе определена мярка за неотклонение „домашен арест”. 24 годишният мъж е привлечен като обвиняем, след като на 21 ноември в Търговище се опитал да прокара в обръщение 4 банкноти по 20 лв, за които знаел, че са ментета.
Според събраните гласни свидетелства, експертната справка и други материали категорично е доказано, че младият мъж е направил опит да пазарува с фалшивите двайсетолевки. Нури е признал деянието и оказал пълно съдействие на полицията за разкриване на обективната истина. Заедно с още един човек се опитали да купят хранителни стоки от търговски обект в Търговище, но продавачът веднага разпознал ментетата.
В настоящия момент Нури е в изпитателния срок на присъда за кражба на районния съд в Омуртаг, но с оглед на самопризнанията и съдействието в хода на разследването първоинстанционният съд е преценил, че няма опасност той да се укрие. След като потвърди изводите на ТОС Апелативният съд във Варна определи като неоснователна жалбата на адвоката на Нури да се измени мярката за неотклонение от „домашен арест” в по-лека.

Определението на втората съдебна инстанция е окончателно./БЛИЦ