Тошко Йорданов днес по БНР се опита по постави поредния си цирков сюжет по африкански. Това написа във "Фейсбук" Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", депутат и част от коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Думите й са по повод обвиненията от днес на Тошко Йорданов, че тя е опитвала да разцепи партията на Слави и дори е предлагала пари и министерски кресла на членове на ИТН, ако подкрепят третия мандат за съставяне на правителство.

БЛИЦ припомня, че по-рано Дончева вече отвърна на Йорданов, като заяви, че думите му са асболютни бълнувания. Часове по-късно обаче тя реши да изрази позицията си и в социалната мрежа. 

Ето какво пише тя (без редакторска намеса):

"Тошко Йорданов днес по БНР се опита по постави поредния си цирков сюжет по африкански.

Твърденията му, че съм предлагала 500 000 лева на техни депутати да се разцепят от групата на ИТН и да ги правя министри са абсолютни бълнувания.

Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места в правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си.

Тошко Йорданов се опитва да внуши, че имам милиони в чекмеджето, за да давам на някого да става министър, за да краде. Парите от чекмеджетата не са при мен, а при други, включително и при спонсорите на ИТН."ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!