Оставка на правителството и президента. За това призова от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

"Според ДПС изходът от днешната ситуация е нито една от двете страни на реваншистката барикада  да не се чувства като победител, защото резултатът ще бъде контрареваншизъм. Ние от ДПС предлагаме: оставка на правителството час по-скоро, второ оставка на Румен Радев като президент заедно с оставката на правителството. Ако иска да се изяви като политик, има време да си регистрира партия и да се яви на следващите парламентарни избори.

За да няма реваншизъм и контрареваншизъм, предложението на ДПС е експертен антикризисен кабинет, който да изпълни посочените като спешни за България краткосрочен план антикризисни мерки“, каза още Карадайъ. 

"Експертен антикризисен кабинет трябва да изпълни посочените като спешни за България антикризисни мерки и да организира честни и свободни избори", каза още той. 

"В този кабинет министри да бъдат онези експерти от съответните сектори, които са наясно с приоритетите на ЕС за следващия оперативен период, за да може да се усвоят обещаните средства", добави той. 

"Премиерът да се посочи от най-голямата политическа партия, а вицепремиерът от втората по големина политическа партия", каза Карадайъ.

„Първият ден от новата сесия на Народното събрание вместо да очертаваме парламентарната дейност за предстоящия сезон, се налага да предлагаме спешни антикризисни мерки за спасение на държавата. Днес сме свидетели на разпад на държавността. Трябва да обединим усилия и да спасим държавността и бъдещето на България. ДПС остава отговорна пред избирателите, пред всички български граждани и пред България. Нашата мисия е гарантиране правата и свободите на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, необратимост на демокрацията, свободна пазарна икономика, съчетана с конкуренция. ДПС е за спешни решения в името на мира и стабилността“, изтъкна още Карадайъ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!