От няколко дни върху заместник-кмета на Хасково Кирил Керанов се сипят упреци, че е допуснал само фирми на свои хора при сеченето на дърва за огрев. Днес на специална пресконференция заместник-кметът доказа с документи, че става въпрос за клевети от страна на дървената мафия.
Пресичането на големите далавери с дървата за огрев по селата е причина мафията да се опита да срази заместник-кмета с клевети и клюки. Мафиотите не се посвенили да отправят клеветите си и до медиите, като изтъкват несъществуващи аргументи в своя полза.

На пресконференцията Кирил Керанов каза, че шефът на лесничейството се опитал да сключи договор за сечене на дърва с фирмата на свои хора. Заместник-кметът отказал да потвърди този корупционен договор и заявил, че го изпраща директно на прокурора заради очевиден конфликт на интереси. И започнали клеветите и заплахите. Освен това със заповед на кмета инж. Георги Иванов е назначена цялостна ревизия на “Общинското лесничейство” в Хасково за периода от 2005 до 2007 година. След ревизията в началото на 2008 година е уволнен шефът на общинското лесничейство Иван Иванов и срещу него е повдигнато обвинение за сериозни злоупотреби.
До миналата година единствено фирмите на бащата и съпругата на Красимир Бойчев – ЕТ "Стефка Бойчева" и ЕТ "Димов 36", близки до шефа на лесничейството, са имали договор с общината за сеч.

Никаква отчетност, невероятни пропуски и нарушения са открити в дейността на общинското лесничейство през проверявания период. Официалният доклад на Националното управление по горите, в които се съдържат тези констатации за хасковското лесничейство, е бил укрит от кмета на общината. Документът е намерен едва след уволнението на Иван Иванов. /Тодорка Николова, БЛИЦ