България се прости с легендарния журналист Чавдар Стойчевски, съобщава БНТ. Трагичната вест идва непосредствено след кончината на неговата жена - Красимира Султанова, дългогодишен кадър в Българска национална телевизия.
Дългогодишен журналист в Българската национална телевизия. Автор и водещ на емблематични за времето си предавания като "Студио Младост" и "Час по всичко" и като такъв създател на много от лицата на БНТ, които и днес работят в медията.

Чавдар Стойчевски беше и продуцент на първия съвременен сутрешен блок на БНТ "Добър ден, България", който се излъчваше в първата половина на 90-те години, а след това и на "Неделен магазин". Дългогодишен член на Съюза на българските журналисти.

Красимира Султанова дълги години бе и секретарка на Иван Славков. След промените тя става продуцент на предаването "Оттук нататък". Тя прави и филм за посещението на бившия президент на САЩ Бил Клинтън.

С известния журналист се прости и колегата му Иво Никодимов, който написа във "Фейсбук": Сбогом, Чаво! Благодаря ти за всичко!
 

БЛИЦ изказва искрени съболезнования на опечалените!