Посетител бутна и счупи тазобедрената става на охранител на пазар „Герена“.


Извършителят е задържан от автопатрул на охранителната фирма и предаден на патрула на 5-то РУ. Това каза главният дежурен Димитър Димитров, цитиран от БГНЕС.

Инцидентът се разиграл в събота.

„Около 10:30 часа едър мъж, на възраст около 30-35 години, скандализира с поведението си продавачка на пазара в магазин за обувки, след което си тръгва. Връща се, пита охранителят как се чувства с това яке. Пак си тръгва. След това се връща отново и бута охранителя в гръб“, описа Димитров развитието на случая.

Охранителят, който 50-годишен мъж, е откаран в „Пирогов“, където е установено, че при падането е счупил шийката на тазобедрената става.

От охранителната фирма заявиха, че ще поемат разходите по предстоящата операция на служителя им. Според Димитров извършителят на това деяние е бил или под въздействие на дрога, или с психични проблеми.

Попитан дали мъжът е чест посетител на пазара, дежурният обясни, че досега той не е бил забелязван да го посещава.

На въпрос дали това е единичин случай, Димитров посочи, че подобни инциденти с изблизи на агресивно ику неадекватно поведение зачестяват и уточни, че само за последния месец това е втори случай в района.