На 14 септември 2019 година в 03:15 часа в град Плевен на улица "Владимир Вазов" полицаи от сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР - Плевен подават сигнал със стоп палка по образец, за да спрат лек автомобил "БМВ-730". Това съобщиха от ОДМВР-Плевен.

Водачът не спира на подадения сигнал и продължава в посока Панорама - Плевен. На улица "Владимир Вазов" от автомобила излизат две лица и побягват, като го оставят с отворени врати и без да е дръпната ръчна спирачка. „БМВ“-то потегля само на заден ход и се удря в скеле на строеж, при което са му причинени материални щети.

При последвалите издирвателни мероприятия от служители на сектор "ПП" и Второ РУ- Плевен водачът на автомобила е установен на около двеста метра от колата в гориста местност – 30-годишен от Плевен.

При оглед на автомобила в подлакътник е намерено прозрачно самозалепващо се пликче с размери 5 х 7 см. с бяло прахообразно вещество. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза.

Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол "алкотест-дрегер", който е отчел положителен резултата 2, 42 промила.

Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпления по чл.343 б, ал.1 и чл.354 а, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.