Обезпокоен читател на БЛИЦ ни алармира за нов вид измама, която се вихри в онлайн пространството. Става въпрос за момиче, което се представя като жертва и моли за пари, за да се спаси. Когато обаче прибира финансите, изчезва като дим. Ето какво ни пише нашият читател.


"Здравейте! Пиша ви за нов вид измама в интернет. Мой познат се опари. Запознал се с момиче в сайт за запознанства. Тя му казала, че не може да пише там и дала WhatsApp номера си да си пишат там. Обяснила му, че няма родители и е израснала по домовете, че работи в Гърция и че работодателите ѝ не й давали пари от 3 месеца и нямала как да избяга от там.
Моят приятел ѝ вярва и праща пари на името ѝ.

Тя се казва Красимира Ст. Има и помощница възрастна жена от София, която се казва Станка.

Моят приятел се свързва с нея да обясни, че Красимира уж е в беда и ще ѝ прати пари да ѝ помогне да избяга. Преди това се чуват по телефона няколко пъти.

Праща пари, а тя уж бяга от Гърция и пътува за България. На следващия ден го моли за още пари да иде при него, че не можела да остане в София, а той живее в чужбина. Праща ѝ 220 евро, за да си купи билет и започва да я чака. Тя обаче го е блокирала, изключила е телефона и така приятеля ми разбира, че е измамен."