Действително около кървавата драма във Вълчи дол все още има въпросителни. За всички в града е мистерия какво се е случило през фаталната нощ. Интересното е, че никой не е чул изстрели.
Медията ни вече писа, че сестрата на Калоян Иванов - Багера е открила безжизнените тела на брат си и родителите си - Енчо и Иванка.

БЛИЦ сега ще разкрие какво всъщност е видяло ужасеното момиче.

Не случайно във Вълчи дол се носят две мълви - че може би Калоян Багера е застрелял родителите си, а после се е самоубил, както и другата - че баща му Енчо, пенсиониран пожарникар е извършил зверството с личния си законно притежаван пистолет.

Отлично осведомени източници на БЛИЦ довериха, че все още няма категорично становище след извършените процесуално-следствени действия, за това кой всъщност е натиснал спусъка.

Вече е установено обаче, че действително фаталните изстрели са произведени с личния пистолет на Енчо. Повечето хора, познавали семейството, за което казаха категорично, че е били неконфликтно и кротко, изразиха мнение пред БЛИЦ, че най-вероятно Калоян е натиснал спусъка. Споделиха също така, че преди време той е злоупотребявал с алкохол, а също така - имал е вземане-даване и с употребата на наркотици. както и това, че неотдавна имал конфликт с родителите си, тъй като те отказвали да му дадат пари.

Други обаче споделиха, че не е изключено нервите на Енчо да не са издържали, да е избухнал семеен скандал и именно той да е произвел изстрелите.

Какви са фактите, до които се добра БЛИЦ:

Телата и на тримата са били намерени в стая на първия етаж на къщата, в която са живеели Енчо и Иванка. Двамата родители са умъртвени с по един изстрел. Куршум е пронизал главата на мъжа, малко зад слепоочието, под ухото. Жената е убита с изстрел в лицето, като куршумът е минал през мозъка.

Ситуацията при сина им Калоян е по-различна. По тялото му са констатирани две огнестрелно рани - една е под диафрагмата, а другата в главата.

Засега разследващите кървавия случай не изключват категорично нито едно версия, включително и четвърто лице, което да е автор на зверството. Още вчера обаче окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров заяви, че най-вероятно се касае за двойно убийство и самоубийство. Тази версия бе потвърдена днес на брифинг в полицията и от шефа на варненската дирекция на МВР Даниел Пашов.

Кой кого е застрелял - това тепърва ще се установява от назначените експертизи. Теоретично е възможно Калоян да се простреля в горната част на корема, след което да се довърши с изстрел в главата, изразиха пред медията ни категоричното си мнение експерти. Според разследващите обаче, най-вероятно е Енчо да е извършителят на кървавата драма. Подобен извод се прави поради факта, че няма данни огнестрелните рани по тялото на Калоян да са причинени от близко разстояние, или иначе казано - с изстрели от упор.

От извършените огледи на място не може да се установи категорично кой е стрелял по простата причина, че оръжието на престъплението е било на почти на еднакво разстояние, между телата на сина и бащата. От ръцете на жертвите са взети обтривки, които следва да дадат ясен отговор на въпроса - кой е бил стрелеца.

Тепърва разследващите ще обследват взаимовръзките  в семейството, кой би имал мотив да извърши зверството и какво се е случило във фаталната нощ, което е довело до убийствата и последвалото самоубийство.

БЛИЦ описва коректно фактологичната ситуация без да прави категорично изводи, тъй като самата работна група разследващи все още не го е сторила официално.

Но според наша информация от сърцето на разследването, криминалистите са изразили ясно мнение след извършените процесуално-следствени действия на местопрестъплението, че Енчо е убил жена си и сина си, след което се е самоубил. Най-вероятният мотив за кървавата драма е битов скандал, който е назрял след продължително противоречия в семейството, и най-вече - между бащата и сина.

Самият Калоян е споделял пред свои познати, че "много обича родителите си, но често го дразнели". Налице са данни, че Енчо пък се дразнел на сина си по различни поводи от битов характер. Ясно е, че в събота, часове преди да се случи трагедията, Калоян е бил заедно със свои приятели и са се черпели във Варна.

Според нашите източници 28-годишният мъж е бил на ски влек във видимо добро и трезво състояние същата вечер. Малко по-късно е забелязан от съседи в магазин до дома на родителите си във Вълчи дол, където си купил бира.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ