Случаите на коронавирус в България тръгнаха нагоре и заразата постепенно ще обхване цялата страна. Всеки може да се срещне с ковид, но е важно при първи симптоми да се вземат светкавични мерки, пише Kmeta.bg.

Това важи за всяко едно заболяване, но конкретно за covid-19 може да пресечем болестта още в началото с ивермектин. Още в предходните вълни много хора споделиха, че именно с това лекарство са преборили коронавируса.

Алиансът по интензивно лечение на първа линия има публикуван протокол за лечение. Проф. Пол Марик от Медицинския Университет на Източна Вирджиния е изготвил специална схема за приемането на иверкектин при симптоми на ковид.

Взима се  0.2 мг/кг на доза* — една доза дневно за минимум 2 дни, като дневният прием продължава до 5 дни. Препоръчително е да се приемат още Витамин D3 4000 МЕ/ден,    Витамин C 2000 мг 2-3 пъти дневно, Кверцетин 250 мг два пъти дневно, Цинк 100 мг/ден,   Мелатонин 10 мг преди лягане и Аспирин 325 мг/ден, ако не е противопоказано.

*Пример за човек, тежащ 60 кг (телесно тегло): 60 кг × 0,2 мг = 12 мг – моля вижте таблицата за превръщане, за да изчислите подходящата доза ивермектин.По никакъв начин не трябва да се пренебрегват професионалните медицински съвети. Информацията не е предназначена да замества диагностика или лечение по отношение, на който и да е пациент.