Умерена опозиция няма. Хората, които се смятат за такива се намират в луксозните курорти. Воюващите на терен бойци не са умерена опозиция. Те убиват хора. Това каза експертът по антитероризъм Славчо Велков в ефира на bTV.
Той коментира новината, че българско оръжие е попаднало в ръцете на сирийски бунтовници.

„От етикета разчитаме, че българска фирма доставя оръжия на бойците от групировката Султан Мурад в Сирия. Тази пратка е доставена на Саудитска Арабия, след което е попаднала в ръцете на бойците. Пазарът на Персийския залив е монополизиран от американската армия. Без разрешение на САЩ такава доставка не може да има. Обикновено предназначението може да е за зоните на конфликт в Близкия Изток, като Йемен“, обясни експертът.

В ефир беше направен опит да се потърси мнението по въпроса на Мартин Дянков, който е собственик на компанията, от която е оръжието, но той отказа да коментира. Според Славчо Велков от фирмата се безпокоят, че ще им бъде отнет лицензът. Според Велков такава доставка става със знанието на българските власти.

„Такива големи и специални доставки се стоварват на правителствената стоянка, под строга охрана“. Велков добави, че това е много печеливш бизнес. През месец март една от тези пратки е била проверявана от ДАНС. След това такива пратки не е имало, разкри Велков. От есента на 2014 до сега са изнесени 2 млн. тона оръжия за Близкия Изток“. По документи тази търговия е редовна, но политиците ни трябва да се замислят за националната ни сигурност.

„Ако терористите използват тези оръжия срещу граждански цели, ние също ще носим вина. Ако с това оръжие активно бъде причинявана смърт на определени групировки те могат да припознаят страната, от която идва, като враг“.