Ние българите толкова сме се напатили, че винаги сме скептивни и скептични. 10 години ние се борим да има безплатен роуминг. Това е голяма постижение. Второ - има съпротивление от страна на операторите. Това заяви в ефира на Нова телевизия Веселин Божков, председател на КРС.
"Има два риска - "waterbed" (водно легло) - когато се намаляват цените на едно, се увеличават тези на дребно. Това няма да го позволим. Ние всички сме подписали договори и те ни важат за две години напред", каза Божков.

"Има опасност по отношение, че пък и някои от потребителите могат да опитат да злоупотербят. Купуваш карта и говориш само в роуминг или препродаваш картата в страна, където цената на услугата е по-висока. Трябва да отчитаме и двата интереса", призна той.

"Съветвам хората да се напаснат на своите потребности. Когато и да пътуват след 15 юни имате право да се обръщате към оператор. Питайте. Те трябва да ви дават и алтернативни планове. Вие сте длъжни да поискате какви са плюсовете и какви са минусите на новите планове", заяви експертът.