Преписката срещу 29-годишния Христо Добрев и 23-годишното му гадже Йоана Йончева, арестувани за брутална гавра с полицейски служител в Борисовата градинка в Бургас, вече е предадена на Районната прокуратура, съобщава Флагман.бг.

Срещу тях е образувано бързо полицейско производство по чл.325 от Наказателния кодекс. Назначена е медицинска експертиза на пострадалия полицай, който имал синини по крака, показа наша проверка.

При всички положения Христо и Йоана ще бъдат подведени под отговорност и ги очакват сериозни наказания. Предвидената максимална присъда, според НК, е 5 години затвор.

Припомняме, че в понеделник двамата предизвикаха невиждан екшън в сърцето на бургаския ж.к.“Възраждане“. Около 11:30 часа, полицейски екип е отишъл в Борисовата градинка по сигнал, че имало струпване на хора, които нямали маски. Христо и Йоана били сред тях. Двамата започнали да се държат арогантно и изключително агресивно с органите на реда.

Първо отказали да си представят документите за самоличност, явно мислейки си, че така ще им се размине глоба, а след това започнали да сипят обидни думи срещу униформените.  Точно това е наложило и използването на сила към 29-годишния Христо, който бил толкова афектиран, че на практика изпаднал в истерия, споделиха очевидци.

Двойката все пак дори успяла да нанесе няколко удара на единия полицаи, който обаче не е пострадал сериозно и се е разминал с леки синини.

При ареста на Христо, който бил закопчан с белезници, се събудила и агресията у 23-годишната Йоана. Тя ритнала с крак няколко пъти полицейския автомобил и въпреки професионализма на униформените, които я умолявали да спре, тя не възприемала думите им и се държала неадекватно. Това наложило и нейния арест.