На 15 около 15 часа следобяд бях в двора на къщата. Чух силен удар, излизам и виждам, че непосредствено до къщата е паркиран автобус, който превозва деца от Природоматематическата гиманазия, в който пътува и дъщеря ми. Това заяви Румен Костадинов в ефира на bTV– мъжът, в чиято ограда е спрял микробусът. Костадинов е служител на МВР и родител на едно от децата. Той пръв се е притекъл на помощ на шофьора на автобус, който в последните си мигове спаси 13 деца.

Припомняме, както БЛИЦ вече писа 54-годишният Румен Архипов е шофьорът, който издъхна, докато е превозвал деца след училище. Учениците не са пострадали. Инцидентът стана в понеделник следобед в кюстендилското село Слокощица. 

Шофьорът е избегнал изключително остър завой, преди да се удари в оградата и кофата за боклук и след това да паркира пред къщата.

 


„Шофьорът беше полегнал. Извадихме децата. Оказах му първа помощ, проверих, дали не си е глътнал езика, не беше. С помощта на един съсед го извадихме. Започнахме да му правим сърдечен масаж. След това жена ми звъня на 112 дойдоха 2 линейки и вече те го поеха“, разказва още бащата.


Кметът на селото и баща на едно от децата


В селото всички много обичат и се възхищават на Румен.

„Водеше всяко дете в дома му при по-лошо време. И други шофьори го правят. Това дава едно спокойствие на родителите. Децата много обичаха чичо Румен“, разказва още една от жителките на селото.

Шофьорът е проявил истинско геройство в последните секунди от живота си, като е дръпнал ръчната спирачка и е натиснал педала на спирачката и с двата си крака, за "да убие скоростта" на превозното средство и да спаси децата. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!