Откакто се регистрира за жител в София в края на октомври миналата година, всеки ден Мая Манолова е в голяма медия. Именно тази адресна регистрация бе ясен знак, че Манолова ще се кандидатира за кмет. Тя упорито отричаше този факт допреди месец.

Интересно е кой плаща за скъпите участия на Мая Манолова в ефира на най-гледаните телевизии. Опитните хора в България знаят, че медиите не отразяват всяка дума на даден политик само заради сините му очи. На практика Манолова води кампания от една година и досега само за медии за нея са пръснати милиони.

Запознати с кухнята на изборите твърдят, че друг изключително влиятелен бизнесмен стои зад Манолова и нейното внезапно озарение за по-добър живот на софиянци. Според осведомени политически наблюдатели именно неговият гръб е в основата на смелата и всеотдайна кампания на Мая Манолова срещу Бойко Борисов, който до вчера беше неин покровител и най-големият виновник тя да стане омбудсман.

Всички тези зависимости на Манолова спъват устрема й към София въпреки платените социологически проучвания, които я поставяха на първо място още преди да е започнала кампанията. В действителност тя изостава от Фандъкова с няколко процента, а до финалната права има още време. Достатъчно, за да се разкрият още истини за Мая Манолова - гражданската кандидатка с партиен билет и виза от скандални бизнесмени.

Въпреки голямото перчене в ефира на Нова телевизия, Манолова бе сразена само с една реплика от Йорданка Фандъкова - "град не се управлява с лъжи, тежки внушения и празни приказки, а с работа".

Едва ли Фандъкова може да илюстрира по-точно безспирния поток от лакърдии, който се лееше от устата на опонентката й.