В директен сблъсък по БНТ тази вечер се изправиха четиримата кандидати за кмет на София с най-висок рейтинг според социологическите проучвания. Това са Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Ангел Джамбазки и Борислав Игнатов.

По време на дискусията обаче представителят на ВМРО Джамбазки съвсем посече Манолова и Игнатов. Причина за това се оказа липсата на знания за границите на София.

Докато течеше дискусия за темата за транспорта той попита кои автобуси ходят до Бухово и Негушево.

Игнатов посочи №20, а Манолова добави и №22. Двамата започнаха да гадаят, обаче представителят на ВМРО ги контрира и дори изложи. 

"Негушево дори не е в София, а е община Горна Малина и дотам не ходят автобуси, а до Бухово ходят линии №90 и 117. Като искате да сте кандидати, първо научете картата на София", заяви Джамбазки.

Това обаче не беше единственият урок от Джамбазки. Следващият бе заради чистотата на въздуха.

"Съжалявам, че за втори път ще преподам урок по география тази вечер. Красна поляна и циганските квартали са основната причина за замърсяването на въздуха в София и никаква Топллофикация не е виновна", заяви той.

А на въпрос на водещата как да се реши проблемът, кандидатът я съсече.

"Махаме незаконните жилищни постройки. Тези хора са свободни да си намерят най-накрая работа. Аз съм ги виждал. Те има два крака и две ръце и те представете си дори могат и да работят. А като си намерят работа, ще могат да си наемат и квартира", посочи Джамбазки.

Неудовлетворена обаче Чешмеджиева го запита: "Г-н Джамбазки, вие сериозно ли?".

"Напълно съм сериозен", заяви той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!