Бившият министър от НДСВ и неуспял кандидат за министър-председател Николай Василев напълни цяла количка с хранителни стоки пред ококорените погледи на стотици пазаруващи в супермаркет "Фантастико" в столичния квартал "Драгалевци", видя репортер на БЛИЦ.

Преди около два месеца Василев бе предложен за премиер от партията на Слави ИТН, но кандидатурата му така и не бе подложена на гласуване в Народното събрание, защото преговорите за коалиция с останалите партии се провалиха.


Ако беше станал председател на Министерския съвет, Василев нямаше да се движи като волна пеперуда из щандовете на магазина, а щеше да бъде обграден от плътна стена от охранители.

 


 Василев неистово желаеше да стане премиер и дори стягаше кабинет, но амбициите му увехнаха заради алчността на "Да, България", която искаше да пробута повече свой хора в бъдещия кабинет на ИТН.

Вчера Василев пристигна във "Фантастико" пременен с бяла риза и сако, което ярко контрастираше на марковите му дънки. С вещината на ловък играч, Николай наобиколи отрупаните щандове и щедро зареди количката си, преди днешния си имен ден.

Освен риба и месо, Василев заложи на калорични десерти и мезета, а накрая плати сметката си с безконтактна карта.

Обилната почерпка в домашна обстановка ще е малка утеха за неуспеха му да се изкачи на върха на изпълнителната власт.