Шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски написа обръщение към българите по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Той отбеляза, че Това е един от най-любимите и вдъхновяващи празници за всички нас. Ето какво посочи още той:

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ЗНАНИЕТО!

На 24 май честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Това е един от най-любимите и вдъхновяващи празници за всички нас. Ден на гордост и преклонение пред нашите просветители. Празник на всички, които със своите знания търсят нови предизвикателства и откриват нови хоризонти в науката.

Най-ценният капитал за ВМА са хората с техните знания, умения и способности, които ние се стремим непрестанно да усъвършенстваме. Защото инвестицията в знанието е инвестия в нашето бъдеще.

Благодаря на всички колеги-преподаватели за високия професионализъм и за отдадеността на тази благородна, но и много задължаваща мисия, защото Вие не просто обучавате, Вие изграждате личности чрез съчетаване на наука с професионална подготовка.

В днешния празничен ден поздравявам и нашите курсанти, които отвориха нова страница в историята на българската военна медицина. Само след няколко месеца предстои дипломирането на първия випуск военни лекари – наша сбъдната мечта! Вярвам, че и занапред ще запазят силния си дух, ентусиазъм и стремеж да бъдат сред най-добрите в медицинската наука! Вярвам, че ще бъдат достойни наследници на нашите първоучители!

Честит празник!

Бъдете здрави и успешни!

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS

Началник на ВМА

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук