Шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски написа силни думи в социалните мрежи по повод професионалния празник на лекарите. Той похвали младите си колеги в здравното заведение и отбеляза колко е важна работата им с доказаните специалисти. Ето какво още написа той:

ШКОЛАТА ВМА: ДОКАЗАНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ РЪКА ЗА РЪКА С МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ!

На 19 октомври отбелязваме празника на българските лекари и почитаме паметта на техния покровител Свети Йоан Рилски Чудотворец, посветил живота си на това да лекува хората.

ВМА е лидер в своята област – не само заради иновативните техники за диагностика и лечение, но най-вече заради специалистите, които ги внедряват. Водена от стремежа си за непрестанно усъвършенстване и утвърждаването й като високотехнологична болница, със знаещи и добре подготвени кадри, Академията създаде редица школи, които са с национално значение и международно признание.

Няма как да не споделя радостта си от факта, че в момента в нашата болница има много млади колеги – надеждни, мотивирани, с голямо желание за работа, които са избрали ВМА, за да продължат своето развитие. А в нашия екип винаги има място за квалифицирани и отдадени на професията хора с големи сърца.

Убеден съм, че именно Вие, колеги, с личния си пример ще продължавате да обединявате съмишленици и да развивате тази школа, превръщайки се в техни ментори и предавайки им опит и ценни насоки за професионалното им бъдеще. Бъдеще, което вярвам, че ние можем да им дадем и да продължим да чертаем модата в медицината.

Честит празник, колеги! Нека Свети Йоан Рилски Чудотворец да закриля Вас и семействата Ви. Благодаря Ви за високия професионализъм, благородството и хуманността, които бележат Вашия ежедневен труд. Желая Ви здраве, нови успехи и воля за преодоляване на предизвикателствата. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук