Щом иска Нинова анкетна комисия, ще я направим. След като се говори за един от олигарсите, който е изграден с едни куфарчета от преди години, то е редно темата да стане широка. Всички сделки по приватизацията ще бъдат гледани под лупа. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът на ГЕРБ Маноил Манев.

"Не сме се фиксирали върху Златев. В последната година всеки, който има проблем със сделките и престъпленията, които е вършил, е получил реакция от прокуратурата и съда", каза той. 

"Нинова да си каже какво е ставало на срещата и със Златев и Божков. Помните ли, че имаше такива отричания и на срещата с господин Решетников. Първо отричаха, а после излязоха други неща", заяви той.

"Ние питаме и ще продължаваме да питаме. На срещата между тримата, какво са си говорили. Нинова се явява адвокат на Божков и в момента тя разиграва цялата си партия. Опитва се да върне Божков тук, като политическо лице. Това е човек, който има повдигнати 18 обвинения", заяви Манев. 

"Не може да се говори за паралелна държава, при положение, че Нинова застава зад тия паралелни структури на държавата", заяви депутатът от ГЕРБ. 

"Как е възможно президентът да подкрепи теза на обвиняем за сметка на прокуратурата?! Г-жа Нинова да си отговаря за срещите и пазарлъците. Има факти и те са прости. БСП има проблем с финансирането си и сега затова защитава Божков. Търси финансиране, казвам ви го директно", заяви Манев.

"Не съм сигурен, че г-н Цветанов е отстранен от партията. Имаме обаче да си кажем други неща. Изпаднахме в странна ситуация - оправдаваме се за думите на човек, който води своята защитна теза пред съдебната система", каза той. 

Манев припомни, че е бил дълги години в структурите на МВР и разкри какво съветва всеки адвокат клиентите си още на първата среща: 

"Започвай да атакуваш и да ги топиш, за да олекнат".

"Защо Божков е успял да излети, кога е успял да излети и не е арестуван, ще се види по време на делото", завърши Манев.