"Машините за гласуване се съхраняват в склад, охраняван от жандармерия и достъпът до помещението се контролира.


Периодично се подават списъци с лица, които биха имали достъп до склада, те се проучват и едва след като бъде потвърдена тяхната надеждност, са допускани до помещението".

Това заяви главен комисар Николай Хаджиев пред БНР във връзка съмнения на политици, че сред охранителите на складовото помещение с машините за гласуване на предстоящите избори има и лица с криминални досиета. 
 
Директорът на ГДНП обясни, че представители на МВР, ЦИК и фирмата, която доставя машините, са в непрекъсната комуникация.
 
Към момента няма постъпили сигнали в МВР за подготвяни престъпления срещу изборните права на гражданите, съобщи гл. комисар Хаджиев.
 
"От 8 март ще започне да функционира денонощна телефонна линия и имейл за подаване на такива сигнали. Те ще бъдат публикувани на страницата на министерството. Тези сигнали ще бъдат обработвани в пряка координация с прокуратурата и под неин надзор. Ако се съберат годни доказателства за предоставяне на прокуратурата, това ще бъде направено. МВР започна с подготовката на предстоящите избори още в началото на януари", обяви той.