Операциите за противодействие на битовата престъпност продължават в цялата страна. Това съобщи на брифинг гл. секретар на МВР, гл. комисар Ивайло Иванов. Иванов добави, че това е един от основните приоритети в работата на МВР и прокуратурата.

„С главния прокурор сме си поставили амбициозната цел - статистиката в края на годината да бъде в съвсем други цифри. Аз многократно съм заявявал пред медиите, че на всеки един директор на Областна дирекция на полицията съм дал пълна свобода да преценява предвид обстановката, която е на територията на неговата област, кога и срещу кого да бъдат насочени тези проверки.

Съответно те съгласуват с компетентната прокуратура и заедно взимаме решение за провеждането на дадената операция“, допълни гл. комисар Ивайло Иванов.

Апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров заяви, че приоритетите, които са били поставени във връзка със специализираните полицейски операции под наблюдение на прокуратурата на Р. България, по отношение на битовата престъпност, на лицата с две и повече досъдебни производства, разпространението на наркотици и нарушенията по Закона по пътищата е бил с намален интензитет поради епидемиологичната обстановка.

„Сега обаче, тези операции са възобновени, изготвяме графици между окръжните прокурори и съответните директори на Областните дирекции. Тези графици се докладват на професионалното ръководство за тяхното одобрение. С други думи, операциите ще продължат със същата интензивност, с която бяха и в началото на годината“, посочи прокурор Чавдаров.