16 души са задържани при специализираната акция в Гоце Делчев, действията на органите на реда продължават. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той уточни, че акцията се провежда в града и още две населени места.

„Основното, с което се занимават задържаните лица, е наркоразпространение, лихварство и търговия с акцизни стоки”, каза още той, цитиран от Фокус.

Поголовни обиски в Гоце Делчев, вече има арестувани

Главният секретар на МВР допълни, че по-рано през деня, заедно с главния прокурор Иван Гешев, са провели среща с кмета на Община Гоце Делчев Владимир Москов, на която е станало ясно, че местното население иска да има повече полиция в населените места.

„Трябва да има повече полиция, но не винаги това е гарант, че няма да има извършено престъпление. За нас е важна превенцията, да има комуникация между кмета и представителите на местното районно управление и прокуратурата”, подчерта Иванов.

Той отбеляза, че никой не може да го убеди в това, че в малките населени места жителите, както и общинското ръководство, не знаят кои лица са част от криминалния контингент. Ивайло Иванов посочи, че работата на полицията е да изгради доверие в обществото, а неговата работа е да следи дали полицаите си вършат добре работата и отработват сигналите, които се получават.

„Когато нещата не се получават на местно ниво, ние се намесваме”, коментира Иванов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!