Попълнете търсена ключова дума или фраза

Глобяват танцьорите, газили в едно от Седемте рилски езера

https://blitz.bg/obshtestvo/globyavat-tantsorite-gazili-v-edno-ot-sedemte-rilski-ezera_news619812.html Blitz.bg София, България 12 Авг. 2018, 13:56 3123 прочита 0 коментара
Ще бъдат наложени глоби заради неспазване на режимите в Национален парк „Рила” и за навлизането на участници от хоро в едно от Седемте рилски езера, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.
 

Танцьорите са нагазили във водите, а кадърът, качен в социалните мрежи, предизвика възмущение и беше споделен многократно.
 


От екоминистерството уточниха, че дирекция „Национален парк Рила“ е издала разрешение за заснемане на сцени от филм, като в заповедта на директора на парка са дадени изрични указания за начина на провеждане на снимачните дейности и организацията им. Заповедта не е била спазена, извършени са нарушения на Закона за защитените територии, плана за управление на парка и установените режими и норми в парка. 
 
На организаторите на събитието – Фондация "Нашият дом е България", във връзка със заснемане на филма "Нашият дом е България" ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност за неспазване на поставените условия по издадената съгласувателна заповед на директора на парка. При установяване самоличността на участниците в нарушението, които нерегламентирано са навлезли в езеро "Близнака", също ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност. 
 
За юридически лица Законът за защитените територии предвижда налагане на имуществена санкция от 1000 до 10 000 лв., а на физически лица – глоба, като минималната е в размер от 5 до 100 лв., а максималната от 500 до 5000 лв., посочват от МОСВ.
 
Вчера служителите на парка не допуснаха нерегламентирано навлизане на моторни превозни средства в защитената територия, се казва още в съобщението.
 

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам