Софийска градска прокуратура е привлякла криминално проявен мъж в качеството на обвиняем за смъртта на шестнадесетгодишен младеж в столичния квартал „Димитър Миленков“ , пише Труд бг.

Убийството в столичния квартал "Димитър Миленков" е станало буквално за секунди, разкриват свидетели пред БЛИЦ.


След предприети под ръководството на Софийска градска прокуратура незабавни действия по разследване за смъртта на шестнадесетгодишен младеж, в столичния квартал „Димитър Миленков“, е бил установен извършителят на престъпното деяние.

Двадесет и осем годишният А.Г. е бил привлечен в качеството на обвиняем за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда на Б. Б. – престъпление по чл. 124 от НК.

Към настоящия момент е установено, че обвиняемият нанесъл удар с юмрук в областта на гърдите на пострадалия - в слънчевия сплит.

В резултат на това настъпила остра сърдечна недостатъчност, довела до рефлекторна смърт.

Квалификацията на обвинението е обоснована от предварителното заключение на назначената съдебномедицинска експертиза.

Авторството на деянието е изведено от разпитани четирима свидетели пред съдия, както и иззети и приложени записи от видеокамери, разположени в района на местопроизшествието.

С постановление на прокурор в Софийска градска прокуратура обвиняемият А.Г. е задържан за срок до 72 часа.

Изготвено е и е внесено искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“, което ще бъде разгледано от съда на 07.06.2020 г.

Задържаният А.Г. е криминално проявен, осъждан е за три престъпления от общ характер.