Четирима чернокожи мъже и една жена от смесена раса бяха убити през последната седмица по време на безредиците на фона на протестите за смъртта на Джордж Флойд, пише Breitbart. За тях обаче не се пише и говори много.

Протестите започнаха на 28 май в Минеаполис, Минесота, във връзка със смъртта на чернокожия мъж Джордж Флойд, който беше убит по време на ареста си от полицейския служител Дерек Шовин.

"В други големи градове на САЩ (Ню Йорк, Лос Анджелис, Сиатъл, Портланд, Окланд, Луисвил и Сейнт Луис) протестиращи също започнаха да излизат на улиците.

Протестите бързо прераснаха в бунтове, безредици, стихийни и организирани грабежи, което доведе до повече смъртни случаи, особено сред чернокожите американци.

Жертви на безредиците в САЩ: 

Дейв Патрик ЪндъруудНа 29 май 53-годишният Дейв Патрик Ъндърууд беше убит по време на протест в Окланд, Калифорния. Ъндърууд, според полицията, се е опитвал да запази мирния ход на демонстрацията по време на безредиците. Мародерите открили огън по полицаи, охраняващи града от погроми. В резултат на това Ъндърууд бил смъртно ранен.

„Брат ми, Дейв Патрик Ъндърууд, федерален служител, беше убит на 5/29/20 в Окланд, Калифорния. Той е бил дежурен по време на безредиците," написа сестрата на починалия Анджела Андервуд Джейкъбс на страницата си във Фейсбук. "Това насилие трябва да спре."

Дейвид ДорнВ Сейнт Луис, щата Мисури, в нощта на 1 юни, Дейвид Дорн, 77-годишен пенсиониран капитан от полицията, е застрелян от мародери, които нахлули в заложна къща, Смята се, че убийството на Дорн е излъчено на живо във Facebook, но по-късно видеото е премахнато.

Италия Мари Кели


Вечерта на 31 май 22-годишната Мария Кели била убита при случайна стрелба, когато напуснала протест в Давенпорт, Айова. Кели взела участие в протеста след работа, но решила да си тръгне, когато тълпата от протестиращи станала неконтролируема.

Полицията съобщи, че Кели била улучена от случаен куршум, който я е убил моментално.

Дейвид МакатиНа 1 юни 53-годишният Дейвид Макати бе застрелян в Луисвил, Кентъки по време на бунта. Според полицията органите на реда разпръснали протестиращите, когато в тълпата избухнали изстрели. 

Макати бил ударен от един от куршумите и умрял. 

„Изгубихме прекрасен гражданин. Дейвид бе известен барман, той беше приятел на мнозина “, каза кметът на Луисвил Грег Фишър.

Крис Бити На 30 май Крис Бийти, 38-годишен брокер на недвижими имоти и бивш футболист на университета в Индиана бе застрелян при грабежи в Индианаполис, Индиана. 

Очевидец каза, че Бийти се опитвал да спре двама крадци да откраднат портфейли от жени, като им казал: "Не е необходимо да правите това". Това не е най-добрият начин. " След това крадците застреляли Бийти.

Превод: БЛИЦ