Загрижен за това ще издържат ли болниците на натиска, професор Асен Балтов шокира с пост в социалната мрежа. Той определя ситуацията като критична и закъснели решения за усложнената епидемична обстановка в страната.

Балтов е категоричен, че за взетите решения, за тях се носи политическа отговорност. Само преди седмица и здравният министър в служебния кабинет на Румен Радев не си даваше сметка и твърдеше, че всичко е под контрол. Закъсняхте с мерките и създадохте пълен хаос - гневи се уволнения шеф на "Пирогов"

"Нивата на ваксинация са катастрофални, затова страдаме, призна той. По-лошото е, че продължавате да задълбочавате проблема с натиска, който упражнявате върху неваксинираните и преболедувалите".

Балтов е наясно, че по време на криза не бива да забравяме и лекарите и медицинските сестри, всички, които са на първа линия в борбата с Covid 19.

"Моля се колегите в лечебните заведения да издържат и този път. Вярвам в мъдростта на нашия народ и в това, че ще се довери на науката, а на 14 ти ноември ще заложи на опита и реда".