Мерките са пожарни и закъснели. Използването на кризата с тях води до загуба на човешки животи. Румен Радев, 27.11.2020 година. Точно за днешния ден се изказва. Българите умират не от коронавирус, а от хаоса на кризата, от мерките на Стойчо Кацаров. От месеци предупреждаваме, а кризата се използва за пиар. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънреден брифинг от централата на партията. 

"Ако е вярно, че са дали 10 милиона за пиар как някой си мие ръцете, да направят и как някой си мие ушите и краката. Не е смешно, защото го казва Румен Радев, а не аз. Може да го пуснете безплатно като цитат на Радев", каза още той. 

"Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е демонстрираната безпомощност на правителството да се справи с пандемията. Не може правителство, което го вълнува само собственото му оцеляване, да води страната към нови кризи. Пропуснато беше ценно време, за да се направи подготовка. Сега виждаме панически действия. Това отново са думи на Румен Радев, на 03.11.2020 година. С евтин пиар събра енергийните дружества да взимат някакви мерки и решения. От месеци говорим за цената на тока, газта", допълни Борисов. 

"Какво направи той? Нищо. Къде са ви 600-те инвеститори? Нищо. Има спад на чуждестранните инвестиции. Той набеди Байдън, Меркел, Путин, че се имунизирали публично. Да, хората искат да видят, че нито се чипират лидерите", каза той. 

Той припомни, че президентът на САЩ Джо Байдън се ваксинира три пъти публично.

"На тази енергийна маса, аз щях да запитам сегашния премиер и министърът на енергетиката, защо сега когато токът беше 104 лв, допуснаха да отиде на близо 700? Въглищата какви са? Внос? Не, български", обясни Борисов. 

"От вторник за четвъртък са им мерките. Ако не е тъжно, е ужасно смешно. Возим се заедно в рейса, а после ни искат сертификати. Или там където пише "вход" или "изход" трябва да се назначи портиер, който да проверява сертификатите. На всеки вход трябва да има портиер.

Тези хора имат ли право да проверят личните си данни. Тези, които нямат телефон или имат друг телефон, как ще се обозначават? Или дамата ще влезе, а кавалерът ще остане пред ресторанта. Норвегия слага вече трета ваксина от тези, които продадохме. Заради това в самолетите няма да носят и маски", заяви той. 

Лидерът на ГЕРБ попита кое е успешното на служебното правителство, ръководено от Радев.

"Вземете службите, ВиК, всичко смени Радев с хора, минали пътя на копринката, и се озовали на тези постове. Имало по-малко замърсяване на детето. Ако си пуснеш пояса на детето там, ще го намериш в Истанбул. 30 дена операцията за "Вера Су" тече в пълен ход. Кашата ли ще вадят? Тя изтича. Много полезно е за водораслите, може и бурени да тръгнат, което е хубаво за туризма. Но операцията тече в ход, да не мисли някой, че 30 дни бездействат", каза Борисов.  Експремиерът показа снимка на служебният здравен министър Стойчо Кацаров и цитира негови думи от тази сутрин.

"Е тоя човек. "Мои близки ме търсят лично да им намеря легла. Намерил съм им, защото още има легла." Дай си телефона. Ако нашите близки искат. Нас ни търсят за погребения и за гробищните паркове. Как може да каже: "Моите близки имат легла". Ама той нали лежа в "Пирогов", на него му е познато. Не виждам как следващото правителство ще се справи с тази криза. Трябват мерки в енергетиката, за да се върнат старите цени.Те откраднаха парите, ама как ще се върнат, за да се спаси бизнесът? Хубаво е, че българските граждани са гарантирани до 1 януари. След 1 януари ще я затваряте ли тая държава? КАто сложиш зелен сертификат къде е мярката 60/40? Нов заем искали да теглят, още половин милиард. Всичко зависи и само в името за благото на човека, а неговото име е Румен Радев. Важно е да спечели изборите. После ще хвърли вината на партиите и министрите. 

Кацаров не е лекар като лекарите. Всичко ще си дойде с оставката на Радев на президентските избори", завърши той.